Придніпровський кластер Кернел припинив співпрацю з насіннєвою компанією Lidea

Придніпровський кластер «Кернела» припинив співпрацю з французькою компанією Lidea, оскільки вона продовжує розвивати свій бізнес в росії.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів директор Придніпровського кластера «Кернел» Михайло Петров.

«Вирішальним тригером для мене стало привітання її російського офісу з «днем защитника отечества». Компанія могла ж це і не робити! Промовчати, як це робить більшість «хароших русских». Але ні, вона вітає російських вбивць з «днем защитника отечества» і продовжує розширювати свою долю на російському ринку за рахунок виходу звідти більш свідомих компаній», — говорить Петров.

За його словами, від співпраці з Придніпровським кластером Lideа щорічно отримувала дохід приблизно $1 млн. «Кернел» вирощував насіння Lideа на товарних ділянках, яке потім доробляли на заводі компанії у Черкаській області.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

«Скажу так: це суттєва втрата для Lideа і невелика для нас. Я впевнений, що інша свідома компанія швидко займе цю нішу. Мені здається, що в питанні розриву стосунків з компаніями, які не вийшли з росії, потрібно починати зміни в першу чергу з себе. Інакше ти просто не маєш ніякого морального права вимагати це робити від інших», — додав Петров.

Нагадаємо, чистий прибуток «Кернел» у липні-грудні 2022 року склав $368 млн, що на 13% нижче, ніж у відповідний період довоєнного року. Дохід «Кернел» у липні-грудні 2022 впав на 41% у річному порівнянні до $1,89 млрд. Показник EBITDA втратив 22% та склав $446 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus