В Скадовську підірвали депутата-колаборанта Віталія Булюка

Підірвано авто Віталія Булюка
Підірвано авто Віталія Булюка
Джерело фото: Facebook

В окупованому росіянами Скадовську на Херсонщині підірвали автомобіль колаборанта, колишнього депутата Херсонської обласної ради Віталія Булюка.

Про це повідомила Скадовська міська рада.

«О 12.30 автомобіль колаборанта вибухнув біля приватного будинку Віталія Булюка на вулиці Маріїнській. Віталій Булюк з пораненнями доставлений до однієї з лікарень Сімферополя. Водій автомобіля загинув на місці. Ним виявився чоловік колаборантки Людмили Козлової», — йдеться у повідомленні.

За даними законної місцевої влади, після підриву кілька кварталів навколо будинку та центр міста оточили силовики, вони проводять обшуки та перевірки документів.

«Місто закрили на в’їзд та на виїзд. На під’їздах до міста заблоковано весь транспорт — шкільні автобуси, таксі, приватні автомобілі», — уточнили у міськраді.

Читайте також: «‎Націоналізація земель, вивіз зерна та олії: як на тимчасово окупованих землях захоплюють агробізнес»‎ 

У травні 2022 року заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) депутату Херсонської обласної ради Віталію Балюку.

За даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил рф на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора.

Депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційній владі рф. 

В окупаційній владі Булюк був одним з «заступників» голови «облдержадміністрації» покійного Володимира Сальдо.

Нагадаємо, що на Харківщині затримали депутата-колаборанта, який допомагав окупантам вивозити зерно до рф.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus