США планує зміцнювати економічні зв'язки з країнами Чорноморського регіону — законопроєкт

Двопартійна група сенаторів США внесла проєкт закону щодо безпеки у Чорноморському регіоні, який підкреслює важливість регіону для національної безпеки США, європейської та глобальної безпеки, особливо на тлі продовження агресії рф проти України.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Документ передбачає більш активну і рішучу зовнішню політику США щодо Чорноморського регіону, включно з посиленням координації між США, НАТО та ЄС. Він дозволить зміцнити економічні зв’язки між США та державами Чорноморського регіону (зокрема, зазначається про підтримку Ініціативи Трьох морів).

«Законопроєкт вимагає через 180 днів після його ухвалення представити міжвідомчу стратегію збільшення військової допомоги США та координації з НАТО та ЄС, поглиблення економічних зв’язків, зміцнення демократії та економічної безпеки та посилення допомоги у сфері безпеки з країнами регіону», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Про жодну безпеку або свободу судноплавства в Чорному морі не може йти мови — експерт

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus