Уряд планує розширити державне кредитування на переробні підприємства

В Україні збільшать можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%». Уряд планує включити до неї переробні підприємства.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

«Держава буде збільшувати можливості Програми 5-7-9, зокрема, розширювати її на переробні підприємства. Коли Україна зіткнулася з блокуванням морських портів, необхідно було зберегти експортну виручку. Розвиток переробної промисловості та відновлення зруйнованих підприємств дасть країні можливість експортувати продукцію з доданою вартістю та наповнювати бюджет валютною виручкою», — йдеться у повідомленні.

Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що стійкість бізнесу та суспільства, макрофінансова стабільність, доступ до ринків, початок ранньої відбудови дають підстави стверджувати, що цього року українська економіка почне відновлюватись.

Нагадаємо, уряд продовжив надання держпідтримки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», зокрема аграріям, які отримали кредити у рамках проведення посівної кампанії у 2022 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus