Про жодну безпеку або свободу судноплавства в Чорному морі не може йти мови — експерт

рф перевозить за допомогою начебто торгівельного флоту ракети, державні російські вантажі, зокрема військового призначення.

Про це розповів експерт з міжнародного морського права та водної навігації Богдан Устименко під час панельної дискусії у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Він зазначив, що міжнародна спільно не реагує на ці факти порушень росією, зокрема конвенції Монтре, згідко з якою торговельні або небойові судна прирівнюються до військових кораблів, якщо вони виконують допоміжну функцію. росія формально перекидає судна з однієї компанії на іншу, вони залишаються під державним прапором рф та класифікуються як допоміжний підрозділ військового флоту рф.

«Продовжуються затримання суден з зерном, які прямують з портів в напрямку світового океану і які заходять. Про жодну безпеку або свободу судноплавства не може йти мови», — додав Устименко.

Нагадаємо, кількість заходів суден під завантаження агропродукцією до портів Великої Одеси скоротилася. Спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі в лютому проінспектував тільки 71 судно. Це на 17 суден менше, ніж у січні.

Виконано за допомогоюDisqus