росія вийде із зернової угоди, якщо підтвердиться доставка вибухівки для Кримського мосту морем — путін

росія вийде із зернової угоди, якщо підтвердиться доставка вибухівки для здійснення теракту на Кримському мосту гуманітарним коридором. 

Про це журналістам в Астані повідомив президент росії володимир путін, пише «Телеканал Дождь‎» у Telegram

«ФСБ констатувала, що, найімовірніше, цю вибухівку відправили морем з Одеси, але точно не встановлено, за допомогою зерновозів це зроблено чи ні. Це питання. Відповіді на нього поки що немає. Але якщо гуманітарні коридори для постачання зерна використовують для вчинення терористичних актів, то, звичайно, це поставить під велике питання функціонування цього коридору‎»‎, — сказав очільник кремля.

На уточнювальне запитання, якою може бути можлива відповідь росії, якщо інформація підтвердиться, путін відповів, що коридор буде закрито.

 «Відповідь проста: закриємо і справа з кінцем. Але треба спочатку це встановити достовірно‎»‎, — підкреслив він.

Читайте також: Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах

Нагадаємо, що росія висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus