Постраждалим від війни аграріям можуть реструктуризувати кредити — Мінагро

Аграріям, які перебувають на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях, зазнали втрат через війну і не мають можливості виплачувати заборгованість банкам, можуть реструктуризувати кредити.

Про це повідомили в Мінагрополітики.

«Ми закликаємо розглянути можливі варіанти реструктуризації кредитів, «канікули» для представників агросектору на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях для того, щоб ці підприємства могли вижити та відновитися після звільнення територій. Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле і буде дуже складно відновитися», — зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Банки підтвердили готовність йти назустріч аграріям. Керівники установ запевнили, що дотримуються попередніх рекомендацій НБУ щодо гнучкого кредитування та готові індивідуально розглянути кожну кредитну історію.

Нагадаємо, у 2023 році понад 5 тисяч аграріїв отримали кредитів на суму 20 млрд 149 млн грн. За програмою «Доступні кредити 5-7-9» видали позик на 11 млрд 54 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus