Банк Кредит Дніпро надав аграріям понад 200 млн грн доступних кредитів

Банк Кредит Дніпро надав аграріям 215,8 млн грн за оновленими умовами програми доступних кредитів 5-7-9, які набрали чинності в середині березня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Основні отримувачі кредитного фінансування на оновлених пільгових умовах — фермерські господарства Кіровоградської, Полтавської та Одеської областей.

Читайте також: Постраждалим від війни аграріям можуть реструктуризувати кредити — Мінагро

Також Банк Кредит Дніпро провів масштабні реструктуризації кредитів для фермерів з окупованих та деокупованих територій, зокрема для аграріїв Куп’янського, Золочівського, Чугуївського районів Харківщини, а також для фермерів  Херсонської та Миколаївської областей. Банк переніс строки погашення кредитів на терміни, погоджені з власниками бізнесу.

«У 2023 році аграрії мають найскладнішу в українській історії посівну кампанію: втрати техніки, заміновані землі, дефіцит кадрів, проблеми з функціонуванням «зернового коридору» та логістикою тощо. Не менш потужним викликом для більшості фермерів України є дефіцит обігових коштів на посівну агросезону 2023/2024», — розповіла заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро Тетяна Поплавська.

Загалом банк реструктуризував 89% кредитного портфеля для деокупованої частини Харківської області, 54% — Херсонської, 100% — Миколаївської. Незважаючи на перебування всіх позичальників банку в Запорізькій області під окупацією, Кредит Дніпро врегулював три кредитні угоди, що становить близько 10% кредитного портфеля.

Нагадаємо, в Україні збільшать можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%». Уряд планує включити до неї переробні підприємства.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus