Данія відкрила інвестиційний фонд для України: кредити отримають дві аграрні компанії

Данія запустила соціальну програму інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд датських крон, що становить приблизно $133 млн.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Так, спеціальний інвестиційний фонд, створений для України, буде фінансувати проекти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень, і буде доступний як для державного, так і для приватного секторів», — зазначила Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як зазначив заступник Міністра економіки Олександр Грибан, основною співпрацею між Україною і Данією є налагодження взаємовигідних відносин, коли українські компанії не лише імпортують датські продукти, а й локалізують виробництво такої продукції в Україні.

НІБУЛОН збудує перевантажувальний термінал на Одещині
Читати також

Зокрема затверджено фінансування для двох пілотних проектів у сфері сільського господарства та агропереробки. Йдеться про постраждалі компанії південного регіону  НІБУЛОН, якому дадуть кредит на 25 млн євро, та Agrofusion  15 млн євро. Також кредити нададуть агрокомпаніям, розташованим біля лінії фронту в Миколаєві, які відновлюватимуть зруйновані виробничі потужності, закуповуючи обладнання у датських експортерів.

Нагадаємо, в Миколаївській області відновлює роботу завод компанії Agrofusion, там вже розмінували поля.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus