Ціни на зерно в портах знизилися, торгівля залишається обмеженою

Протягом минулого тижня в одеських портах знизилися ціни попиту трейдерів на пшеницю та кукурудзу.

Про це повідомляють аналітики АПК-Інформ.

Продовження дії «зернової угоди» сприяло відновленню торгівлі в глибоководних портах, але це давало лише ситуативну підтримку цінам. У більшості трейдерів вже сформовані запаси для виконання контрактів, а поточний попит досить швидко покривався, що призводило до призупинення приймання та відсутності навіть індикативних цін. 

«А головне активність торгівлі залишається обмеженою кількістю суднозаходів до портів Великої Одеси. Наприклад, у четвер без жодних попереджень і пояснень російські інспектори СКЦ відмовилися проводити інспекції суден на вхід до Чорного моря. Це обмежило роботу «зернового коридору» 6 квітня, але згодом її вдалося поновити», — зазначають аналітики.

У портах Великої Одеси ціни на кукурудзу на минулому тижні знизилися переважно до 183-195 $/т СРТ-порт, а на продовольчу пшеницю до 190-197 $/т СРТ-порт.

Нагадаємо, Польща припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 року через проблеми з цінами на внутрішньому ринку.  Зокрема Україна не експортуватиме до Польщі пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику.

Виконано за допомогоюDisqus