росіяни знову блокували роботу «зернового коридору» — The Guardian

У вівторок, 11 квітня, росія повторно фактично заблокувала роботу «зернового коридору».

Про це повідомив заступник міністра України з питань морських портів і судноплавства Юрій Васьков, пише The Guardian.

За його словами, українська сторона передала назви трьох суден, згідно з угодою. Однак росіяни викреслили назви та надали інші судна, що прибули, із поточної черги з 50. У результаті жодному кораблю не дозволили продовжити свій шлях, що означає фактичну блокаду з боку москви.

«Сьогодні у нас критична ситуація. Росіяни порушили умови Чорноморської зернової ініціативи. Вирішили в односторонньому порядку змінити плани українських портів. Це неприйнятно», — сказав Васьков.

У Спільному координаційному центрі (СКЦ) підтвердили, що вони не змогли провести перевірки 11 квітня, оскільки сторонам потрібно було більше часу для досягнення згоди щодо оперативних пріоритетів. В середу, 12 квітня, регулярні перевірки планують відновити.

Нагадаємо, через саботаж росією інспекції суден в Босфорі, 6 квітня було обмежено роботу «зернового коридору». 7 квітня її вдалося поновити.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus