Кількість завантажених суден в рамках «зернового коридору» на минулому тижні зменшилася — УКАБ

За 37-й тиждень роботи «зернового коридору» з 10 по 16 квітня 2023 року через морські порти Одеської області на експорт відправили 702,3 тис. т агропромислової продукції. Це на 7% більше, ніж тижнем раніше. Однак за цей період були завантажені лише 14 суден, що на 2 судна менше за попередній показник.

Про це повідомляє Український клуб агробізнесу (УКАБ).

Збільшення відвантажень вдалося досягти за рахунок збільшення тонажності суден.

«Ситуація з роботою «зернового коридору» продовжує погіршуватися. У вівторок 11 квітня 2023 року інспекція суден російською стороною була призупинена, такі ж дії знову повторилися в понеділок 17 квітня 2023 року. Робота «зернового коридору» знаходиться під загрозою зриву», — зазначають в організації.

Експорт протягом 37-го тижня роботи «зернового коридору»:

  • кукурудза (56% );
  • пшениця (18%);
  • макуха соняшникова (14%).

Українська продукція попрямувала в країни Азії (Китай, Бангладеш, Індія та інші), Європи (Іспанія, Португалія та Італія) та Африки (Єгипет).

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня 2022 року по 16 квітня 2023 року Україні вдалося експортувати 28,1 млн т продукції АПК.

Нагадаємо, у понеділок, 17 квітня, російська сторона знову заблокувала інспекції суден в територіальних водах Туреччини.

Виконано за допомогоюDisqus