Українські аграрії не платитимуть податки на заміновані, забруднені та окуповані землі

Верховна Рада України звільнила українських аграріїв від сплати податків на заміновані, забруднені та окуповані землі.

Про це йдеться у законопроекті №7632, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Цей закон звільняє від необхідності сплачувати мінімальне податкове зобов'язання та єдиний податок за сільськогосподарські угіддя, які розташовані на територіях, де ведуться чи велися бойові дії або тимчасово окупованих росією. Закон поширюється і на землі, які перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами.

Читайте також: На пріоритетне розмінування сільгоспземель в Україні потрібно $1,5 млрд — ЕВА

«Фермери чекали на прийняття цього законопроекту з нетерпінням, адже необхідність сплачувати податки за землі, які фактично неможливо використовувати, окрім іншого, могло підштовхувати фермерів йти на порушення техніки безпеки. Зокрема обробляти землі, які ще не розміновано або розміновувати самотужки, що є небезпечним для життя і здоров’я», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський

Мінагрополітики ініціюватиме окрему процедуру моніторингу використання таких земельних ділянок, щоб забезпечити прозорість застосування норм закону.

Нагадаємо, корпорація FMC оголосила про початок співпраці з міжнародною організацією HALO Trust в рамках кампанії «Культивуємо свободу».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus