Біометановий завод Галс Агро підключили до газорозподільних мереж України

Біометановий завод «Галс Агро‎» підключили до газорозподільних мереж України. Підприємство на рік вироблятиме близько 3 млн кубометрів газу, який споживатиме майже 1,5 тис. клієнтів населення та промисловість. 

Про це повідомляє пресслужба Регіональної газової компанії.

«Сьогодні розпочинається нова ера розвитку газу в Україні. У цьому проєкті РГК виступила як інвестняня: ми консультували, розробили проєктно-технічну документацію з підключення, технічні умови та виконали роботи з підключення до мережі. Цей досвід ми можемо масштабувати в будь-якій області України», — розповів генеральний директор РГК Олексій Тютюнник.

На першому етапі газ надходитиме у мережу в осінньо-зимовий період. Після будівництва другої черги та кільцювання мереж подача стане цілорічною. 

Україна вже є зерновим хабом, а може стати біометановим, — Сергій Кравчук

Читати також

Зазначимо, що завод Галс Агро у Чернігівській області збудували у 2018 році. Спочатку він працював на виробництво біогазу, з якого вироблялась електроенергія.

У другій половині 2023 року інвестори планують встановити ще один модуль з виробництва біометану. Сировина для виробництва біометану відходи аграрного сектору.

Нагадаємо, у 2023 році в Україні відкриються 5 біометанових заводів. Вони зможуть виробляти 20 млн кубометрів біометану на рік. Але щоб рентабельно виробляти біометан, потрібно, аби його вартість була на рівні 800-900 євро/тис. кубометрів.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus