На Заході України збудують завод з виробництва крупів та пластівців

Український виробник крупів і пластівців — «ТЕРРА» збудує завод на заході України. Компанія планує переробляти на нових потужностях 300 тис. т сировини на рік, що дасть можливість випускати 150 тис. т продукції. Окрім звичного асортименту компанії — крупів, борошна, пластівців, каш і супів швидкого приготування, компанія планує запустити гречану лінію і лінію з переробки кукурудзи.

Про це у коментарі ZAXID.NET розповів комерційний директор компанії Олександр Ясинський.

Виробник вівсяних пластівців відкрив цех із виготовлення пелет

Читати також

Перший завод компанії «ТЕРРА» розташований у Харківській області. Після початку війни в компанії вирішили масштабувати і диверсифікувати виробництво через будівництво нового заводу у більш безпечному регіоні. Зараз керівництво «ТЕРРА» визначається із майданчиком для будівництва. Розглядають Львівську, Тернопільську і Рівненську області.

Компанія шукає партнера для інвестицій у новий завод та веде переговори з іноземним банком про відкриття кредитної лінії. Будівництво нового заводу коштуватиме близько $20 млн.

«Якби ми розширювали свій завод на Харківщині, то це коштувало би близько $5 млн, а будівництво нової інфраструктури в рази дорожче, тому шукаємо партнерів. Також розглядаємо можливість кооперації із потужними сільськогосподарськими виробниками тоді можна буде заснувати нову компанію із вирощування і переробки», говорить Олександр Ясинський.

На заводі планують збудувати свою біокотельню і виробляти «зелені» тепло та електроенергію для забезпечення потреб виробництва.

Комерційний директор «ТЕРРА» додав, що у разі, якщо компанії вдасться знайти готові приміщення, то запустити новий завод можна буде вже через рік, а будівництво виробництва з нуля займе орієнтовно два роки.

Нагадаємо, рівненська фабрика «Віліс» відкрила нову лінію з виготовлення макаронних виробів швидкого приготування.



Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus