У Рівному будують харчопереробний комплекс з п'ятьма виробництвами

Будівництво переробного заводу у Рівненській області
Будівництво переробного заводу у Рівненській області
Джерело фото: Рівненська ОДА

На території колишнього цегельного заводу у Рівному будують харчопереробний комплекс, на якому фасуватимуть крупи, виготовлятимуть чаї, спеції, макарони та безглютенові солодощі. Першу чергу комплексу планують запустити восени 2023 року.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Кернел завершує будівництво олієпереробного заводу на Хмельниччині

Читати також

Будівництво розпочалося у 2021 році, вісім місяців тривав демонтаж старих конструкцій, а вже за рік тут з’явилися нові приміщення. Зараз продовжується внутрішнє оздоблення, проводять благоустрій території та вже розпочалися пусконалагоджувальні роботи. Інвестиції лише у будматеріали склали понад 75 млн гривень.

Комлекс працюватиме як з національними, так і торговими мережами з-за кордону, однак в основному виробництво буде націлене на експорт.

Більшість обладнання  українського виробництва, проєктант також вітчизняний. У майбутньому на харчопереробному комплексі також планують налагодити переробку риби та молока.

«Будівництво таких масштабних проєктів під час війни  це справжня економічна зброя. Бізнес також скористався «плечем» підтримки від держави  двома видами вітчизняних програм. Це «Доступні кредити 5-7-9%» та грант для переробних підприємств. Загалом вдалося залучити майже 44 млн гривень з державного бюджету. У майбутньому цей інвестиційний проєкт може стати одним із найбільших виробництв у галузі харчопереробки на території Рівненщини», — розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, компанія «Віктор і К» (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак»збудувала завод з переробки ріпака. Запустити нове підприємство планують вже на цьому тижні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus