Польща розслідуватиме шахрайські схеми ввозу українського зерна

Польща розслідуватиме шахрайство з імпортом українського зерна, яке продавалося за заниженими цінами. Прокуратура вже створила спеціальну слідчу комісію.

Про це заявив генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро, пише RMF24.

За його словами, у лютому 2023 року районна прокуратура у місті Замостя відкрила кримінальну справу через ввезення до Польщі технічного зерна з України, яке представлялося як зерно іншої категорії та вартості.

Читайте також: Румунські фермери вимагають заборонити імпорт та транзит зерна з України

«Такі провадження вже ведуться, але я вирішив, що потрібно призначити велику слідчу групу, яка б співпрацювала з іншими службами: митницею, податковою, МВС і поліцією. Тож це буде велика команда. Ми також хочемо співпрацювати в рамках цієї команди з ветеринарно-санітарною службою», — розповів генпрокурор.

Нагадаємо, Польща припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 року через проблеми з цінами на внутрішньому ринку.  Зокрема Україна не експортуватиме до Польщі пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus