Відновлення транзиту: перші вантажівки з українською агропродукцією їдуть через Польщу до Нідерландів

Польща відновила транзит українських агротоварів через свою територію. Сьогодні, 21 квітня, перший автомобільний конвой вирушить з пункту пропуску «Дорогуськ» до Нідерландів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерусь.

Станом на 10:30 готувався конвой з українськими товарами, які незабаром виїдуть з кордону.

«Зараз ми вже маємо сформований конвой з п’яти вантажівок, завершується оформлення документів. Ці автомобілі вже пройшли ветеринарний та митний контроль, і зараз на них встановлюються пломби. Перший конвой повезе до Нідерландів кукурудзу, м'ясо і яйця», — повідомив Дерусь.

За його словами, конвой по території Польщі супроводжуватимуть два автомобілі митно-податкової служби. На кордоні Польщі з іншою країною ЄС пломби з автомобілів зніматимуть і далі вони рухатимуться без супроводу. Сьогодні також формуватимуться й інші конвої, в кожному буде по п'ять фур.

«Так, будуть конвої. Це робиться наступним чином: ми групуємо в конвой вантажівки, які їдуть в одному напрямку. Ми також визначаємо траси проїзду для таких конвоїв», — зазначив Дерусь.

Крім того, сьогодні транзитом через Польщу відправляться перші потяги з українською продукцією. Митно-податкова служба встановлюватиме на них електронні пломби. Проте вони не супроводжуватимуться представниками служби, а контроль за рухом потягів здійснюватиме служба охорони залізниці.

Нагадаємо, 15 квітня польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України. 18 квітня заборону на транзит скасували.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus