Польща пропонує продовжити заборону на імпорт з України до кінця року

Польща звертатиметься до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт сільгосппродукції з України до кінця цього року.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише RMF24.

«Євросоюз запропонував, щоб це (заборона на імпорт товарів — прим. ред.) було до червня. Ми, звичайно, не згодні з цим. До червня мало, можливо, до кінця року. Для нас дуже важливо, щоб ті механізми, які ми сьогодні запроваджуємо, працювали довше, щоб вони довше захищали наш польський ринок», — сказав Телус.

Зазначимо, що міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини 25 квітня продовжать переговори щодо імпорту сільгосптоварів з України з єврокомісаром з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом.

Читайте також: UGTC Trade втратив до 80% експортного потенціалу через Польщу

Зокрема, вони вимагають розширити список заборонених до імпорту з України товарів і включити до нього яблучний сік, м'ясо птиці та м'які фрукти.

«Після дискусій Європейський Союз уже погодився на деякі наші пропозиції. Кілька продуктів уже включено до списку для обговорення, але у нас є ще більше продуктів, за які ми хочемо боротися разом», — сказав польський міністр.

Нагадаємо, Єврокомісія погодилася на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus