Українські вантажівки з агропродукцією вже другий тиждень не можуть перетнути польський кордон

За словами українських водіїв, польські прикордонники мають щодня пропускати як мінімум по 20 вантажівок з транзитними товарами. Але в дійсності перетнути польський кордон виходить максимум у 15-ти вантажівок, іноді за два дні пропускають лише по 10 авто. Водії стоять в чергах тижнями.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Перший Західний.

Водій вантажівки, який везе ріпакову макуху з Кривого Рогу до Естонії вже більше 10 днів стоїть в черзі на пункті пропуску Рава-Руська. 

«Вантажився я 12 квітня, в черзі я був 14-го, тобто вже 11-ту добу стою в черзі на кордоні», — говорить водій.

За весь цей час він проїхав лише 10 кілометрів. У вихідні дні черга на кордоні не рухається взагалі через неможливість оформити вантаж на польській стороні. Ветеринарний контроль в суботу та неділю не працює, тож водіям вантажівок доводиться чекати понеділка.

«Їм треба вибрати з колони вантажівок, наприклад, 5 автівок, які їдуть на Чехію. Може бути так, що зібрали 3 автівки, а конвой не може рухатися, бо не вистачає ще дві. Конвой — це два польські автомобілі. Збирається пять автівок і конвой супроводжує їх, наприклад, до кордону з Чехією», — додав водій вантажівки.

Він зазначає, що є застосунок, в якому видно, куди рухаються вантажіки, тож можна було обійтися і без конвою. 

Читайте також: UGTC Trade втратив до 80% експортного потенціалу через Польщу

Ще один водій з Дніпропетровщини розповів, що за останні три доби він не проїхав і метра. Чоловіки говорять, що при такій швидкості пропуску автомобілів на кордоні, в найближчі дві доби водії зможуть проїхати лише близько 500 метрів.

Нагадаємо, Польща відновила транзит українських агротоварів через свою територію. 21 квітня перший автомобільний конвой вирушив з пункту пропуску «Дорогуськ» до Нідерландів.

Виконано за допомогоюDisqus