В Україні почали користуватися новою технологією внесення пестицидів

Нову технологію застосування пестицидів у пінній формуляції — 3Rive 3D® вже почали використовувати українські аграрії.

Про це повідомила пресслужба FMC .

На відміну від інших способів внесення та форм препаратів, пінна формуляція технології 3Rive 3D® забезпечує тривимірне застосування пестицидів безпосередньо у рядку. Препарат використовується рівномірно, точно та економно.

«За рахунок центрального наповнення продукт надходить до всіх рядків в однакових нормах, а пінна формуляція продукту покриває не лише кожну насінину, а й весь рядок, тим самим гарантуючи безперервну захисну зону для коріння», — зазначають в компанії.

Нова система легко адаптується до більшості моделей просапних сівалок, та складається з 492 л бака для чистої води, та 113 л бака для формуляцій препаратів виключно лінійки 3RIVE 3D®. Загальний об’єм системи становить 606 л.

Таким чином за одне заповнення системи можна обробити близько 200 га. Сам процес займає всього 10 хв, тому заповнення системи на початку зміни дає можливість сіяти без зупинки весь день.

«Система 3Rive 3D® розроблена так, щоб її використання не потребувало додаткового змішування чи вимірювання препарату, а точність обробки не залежала від швидкості. Тому застосування пестициду при посіві здійснюється однаково рівномірно, як при низьких, так і при високих швидкостях посіву», — розповідають фахівці.

Серед переваг системи:

  • за рахунок пінної формуляції продукт покриває не лише кожну насінину, а й весь рядок, тим самим гарантуючи безперервну захисну зону для коріння;
  • на 90% менша витрата води у порівнянні з традиційними системами внесення рідких препаратів при посіві;
  • на 86% менше ваги у порівнянні з гранулами;
  • підходить до більшості сівалок та здійснює рівномірно якісне внесення при високих швидкостях посіву (6,4–19,3 км/год);
  • на 10% більш економічно ефективний захист рослин, враховуючи витрати на пальне, робочу силу, ремонт, амортизацію та вплив підвищеної врожайності на 1 га.

Інсектицид БРІГЕЙД™ (біфентрин, 192 г/л) став першим продуктом, який матимуть змогу в такий спосіб вносити українські аграрії. Його застосовують при посіві кукурудзи проти комплексу ґрунтових шкідників та личинок західного кукурудзяного жука. Препарат контролює личинки діабротики, дротяників, паросткових мух, підгризаючих совок, личинок хрущів.

 

Нагадаємо, корпорація FMC оголосила про початок співпраці з міжнародною організацією HALO Trust в рамках кампанії «Культивуємо свободу».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus