Ціни на пшеницю в українських портах продовжують знижуватися — аналітики

В українських портах Великої Одеси та Дунаю минулого тижня ціни попиту трейдерів на пшеницю продовжували поступово знижуватись.

Про це повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ»

«Ситуація була зумовлена підвищенням напруженості на українському ринку за умов відсутності розуміння щодо подальшого експорту агропродукції з України в межах зернової угоди та ще більшою неоднозначністю ситуації з постачанням зерна на зовнішній ринок суходолом», — зазначають аналітики.

Більш істотному зниженню цін перешкоджали затримка проведення посівної кампанії та часткове підтоплення сільгоспземель у деяких областях країни.

Ціни на продовольчу пшеницю та фураж у портах Великої Одеси знизилися до 180-190$/т і 170-180$/т СРТ-порт. В портах Дунаю до 185-200$/т і 180-190$/т СРТ-порт.

Нагадаємо, що тривалі труднощі з чорноморською логістикою спричинили зниження обсягів експорту зерна компанією Кернел в 3 кварталі 2023 фінансового року на 61% — до 824 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus