Простій судна в черзі «зернового коридору» обійшовся нам у $700 тис — гендиректор UGTC TRADE

Компанія UGTC TRADE за час роботи зернового коридору відправила два судна з зерном, зараз очікує на завантаження ще одне. Перше судно очікувало на інспекцію 20 днів, а друге — більше 35 днів. Простій у 35 днів обійшовся компанії у $700 тис.

Про це в інтерв'ю на Latifundist.com розповів генеральний директор UGTC TRADE («УЗТК ТРЕЙД») Ігор Вовченко.

Він зазначив, що російська сторона робить все, щоб інспекцій було якомога менше.

«Наприклад, судно може не пройти інспекцію, бо російська сторона вважає, що документи оформлені неправильно. Або сьогодні вихідний день, бо святкують якесь католицьке, мусульманське чи православне свято. Катер, який доставляє на борт судна інспекцію, відсутній або немає палива. Усе це дійсно є, цей театр абсурду», — сказав Вовченко.

За його словами, великі компанії з іноземним капіталом призупиняють діяльність, бо ризик того, що судно вчасно не вийде з портів Великої Одеси, з кожним днем все більше. 

«Що стосується нас, то ми працюємо з цифрами і бачимо, що в цей період одне судно можемо собі дозволити планувати. Як далі буде працювати «зерновий коридор»? Поки вам ніхто чіткої відповіді не дасть. Тому і ми подальших планів щодо експорту по великій воді поки не маємо», — додав Вовченко.

Нагадаємо, що росія погрожує вийти з «зернової угоди», якщо країни «Великої сімки» (G7) заборонять експорт більшості товарів до рф.

росія направила до СКЦ Чорноморської зернової ініціативи лист, в якому попередила, що реєстрація суден триватиме лише до 18 травня. Саме до цього дня, як вважає росія, була продовжена «зернова угода».

Виконано за допомогоюDisqus