Вартість імпортної КАС в Україні може знизитися — Barva Invest

КАС ще досить активно закуповується споживачами й наразі цей продукт є найпопулярнішим азотним добривом. Основний сезон по селітрі вже пройшов, а карбамід став менш цікавим через його завищену ціну.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Попит триматиметься на високому рівні як мінімум до початку травня, а далі хоч і піде на спад, однак КАС ще куплятиметься для підживлення, особливо якщо погодні умови будуть досить сприятливими», — йдеться у звіті.

Ціни на КАС:

  • Рекомендована ціна на КАС-32 від Остхему залишилась на рівні 19000 грн/т, СРТ.
  • Ціни на КАС-32 та КАС-28 виробництва ДніпроАзоту знизились до 19 тис. грн/т та 17,5 тис. грн/т на заводі. Наразі товар досить активно напрацьовується на Черкаському «Азоті», який в березні випустив близько 52 тис. т КАС. Далі йде Гросдорф, який виробив майже 28 тис. т продукту. «ДніпроАзот» наразі пропонує значно менші об’єми.
  • Гросдорф пропонує марку та КАС-30 + 1S та КАС-26 + 4S, ціни на які складають 18,5 тис. грн/т та 15,5 тис. грн/т із заводу. Перша марка пропонується для поставок з 1 травня.
  • Імпорт продовжує постачатися у відносно невеликій кількості, а ціни скоротилися до рівня українських. Туркменську КАС-32 можна придбати по 18,5 тис. грн/т, FCA Сарата.

За прогнозами аналітиків, попит на КАС залишатиметься досить високим найближчими тижнями. Імпорт і надалі надходитиме в Україну, а ціни будуть більш низькими завдяки зниженню світових цін. Скорочення цін на карбамід і селітру дасть змогу «неіндустріальним» виробникам знижувати ціни на КАС, які будуть змушені йти на поступки, щоб розпродати товар перед міжсезонням.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus