Словаччина за допомогою третьої експертизи підтвердила наявність пестицидів в партії українського зерна

Третій аналіз партії українського зерна, який Словаччина замовила в лабораторії ЄС, підтвердив наявність забороненого на території об’єднання пестициду. Через це країна вводила обмеження на імпорт агропродукції з України.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра сільського господарства Словаччини Самуель Влчан, пише Європейська правда з посиланням на агентство TASR.

Третя, так звана арбітражна проба з партії в 1500 т українського зерна, яку доправили на перемелювання на млин у місті Коларово, була зроблена в референс-лабораторії в Копенгагені.

«Вони (результати — прим. ред.) підтвердили концентрацію пестициду 0,024 мг/кг. Речовина, яку там знайшли, була точно такою ж, яку знайшли і ми. Таким чином, наш результат був підтверджений», — підкреслив Влчан.

За його словами, борошно чи інші продукти харчування із зерна з пестицидами у Словаччині не виготовлялись і не продавались.

Читайте також: Пестициди у зерні і «чорнобильське борошно». Європейці прискіпуються чи насправді все так погано з якістю зерна?

«Виходячи з цього результату, ми будемо чекати від власника, який спосіб нешкідливого знищення зерна він пропонує. Це може бути спалювання, використання в біогазовій установці або використання для подальшої технічної переробки», — сказав директор Державної ветеринарної та продовольчої адміністрації Словаччини Йозеф Біреш.

Нагадаємо, 14 квітня стало відомо, що у Словаччині забороняють переробку та введення в обіг уже складованого українського зерна, оскільки в одній з його партій підтвердилася наявність пестициду, який заборонений в ЄС і має негативний вплив на здоров'я людини.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus