Словаччина скасувала заборону на імпорт української агропродукції

Уряд Словаччини 12 травня скасував односторонню заборону на імпорт сільськогосподарських товарів із України. Її замінить заборона Європейської комісії.

Про це повідомляє TASR.

Відповідно до рішення, словацька заборона на ввезення окремих видів сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України або походженням з України формально скасовується. Відтепер запроваджується спеціальний режим транзиту української агропродукції через Словаччину.

«У цій сфері застосовується лише законодавство Європейського Союзу», — зазначив речник словацького Міністерства сільського господарства Андрей Вальнер.

Як відомо, міністерство розвитку і технологій Польщі 2 травня скасувало власну односторонню постанову про заборону імпорту деяких сільськогосподарських товарів із України після рішення Європейської комісії.

Читайте також: У Словаччині виявили партію української пшениці, яка, ймовірно, забруднена пестицидами

5 травня заборону на імпорт української сільгосппродукції скасувала Болгарія.

Нагадаємо, Європейська комісія 2 травня ухвалила тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України. Заборона на імпорт стосується української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus