Зустріч сторін зернової угоди 5 травня буде технічною, переговори заплановані на наступний тиждень

Технічний персонал з Туреччини, росії, України та ООН зустрінеться в п'ятницю, щоб обговорити зернову угоду.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, пише Reuters.

За словами міністра, в рамках зустрічі обговорюватиметься випуск суден під турецьким прапором і зернових вантажів з чорноморських портів.

Анкара працює над продовженням угоди, термін дії якої закінчується 18 травня. П'ятнична зустріч буде технічною, а наступного тижня відбудеться зустріч заступників міністрів, йдеться в заяві міністерства оборони Туреччини.

«Ми продовжуємо докладати зусиль, щоб забезпечити швидке, безпечне і планомірне продовження зернової ініціативи. З обговорень у нас склалося враження, що ці зусилля принесуть позитивні результати», — сказав Акар.

Зазначимо, що росія погрожує вийти з «зернової угоди», якщо країни «Великої сімки» (G7) заборонять експорт більшості товарів до рф.

Читайте також: росія знайшла нову причину не продовжувати зернову угоду — звинувачує Україну в атаках безпілотниками

росія направила до СКЦ Чорноморської зернової ініціативи лист, в якому попередила, що реєстрація суден триватиме лише до 18 травня. Саме до цього дня, як вважає росія, була продовжена «зернова угода».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus