Жодних додаткових переговорів щодо зернової угоди на цьому тижні не планується — Трофімцева

Україна не виключає, що «зернова угода» закінчиться 18 травня. Жодних додаткових переговорів з цього питання на поточний тиждень не заплановано.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на посла з особливих доручень МЗС Ольгу Трофімцеву.

«Ситуація в цілому (після переговорів — прим. ред.) не дуже змінилася, і ми отримуємо досить суперечливу інформацію про «зернову угоду» і можливість її продовження», — сказала на брифінгу Трофімцева.

москва погрожує вийти з угоди 18 травня, якщо не буде виконано перелік вимог щодо усунення перешкод для експорту російського зерна та добрив.

Читайте також: В росії заявляють, що зернову угоду продовжать і це може бути востаннє — ЗМІ

«Таке розірвання, вихід (росії — прим. ред.) із зернової ініціативи можливе, але для всіх, і в першу чергу для російської сторони, це означатиме ескалацію ситуації, і вони ускладнять для себе подальшу переговорну позицію», — додала Ольга Трофімцева.

За її словами, Україна експортувала 2,5 млн т сільськогосподарських товарів у квітні, незважаючи на уповільнення зернового коридору.

Нагадаємо, в ООН заявили, що не мають альтернативи «зерновій угоді» на випадок, якщо росія вийде з неї після 18 травня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus