росія знайшла нову причину не продовжувати зернову угоду — звинувачує Україну в атаках безпілотниками

міноборони росії звинувачує Україну в порушенні «зернової угоди». У російському відомстві заявляють, що начебто українські безпілотники атакували флот в окупованому Севастополі.

Про це йдеться у заяві міноборони рф.

«Проведений аналіз маршруту руху українських безекіпажних катерів показав, що всі їх запустили з акваторії порту Одеса, визначеного для реалізації «чорноморської ініціативи». Їхнє розгортання було здійснено в районі гуманітарного коридору, також задіяного для вивезення сільськогосподарської продукції з портів України», — пише російське міністерство.

Крім того, міноборони рф заявляє, що «атаки ставлять під загрозу» продовження «зернової угоди» після 18 травня.

Україна свою причетність до цих атак не коментувала.

Читайте також: Україна вже зараз має готувати альтернативу зерновій угоді — посол України в Туреччині

Зазначимо, що росія погрожує вийти з «зернової угоди», якщо країни «Великої сімки» (G7) заборонять експорт більшості товарів до рф.

росія направила до СКЦ Чорноморської зернової ініціативи лист, в якому попередила, що реєстрація суден триватиме лише до 18 травня. Саме до цього дня, як вважає росія, була продовжена «зернова угода».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus