Переговори щодо зернової угоди не принесли результатів — представник ООН

Туреччина, росія, Україна та ООН не дійшли згоди про нові судна, здатні експортувати зерно, під час переговорів у п'ятницю, 5 травня.

Про це повідомляє The Guardian.

Заступник речника генсекретаря ООН Фархан Хак заявив, що щоденні перевірки раніше дозволених суден продовжуватимуться. Дія ж нинішньої угоди закінчується 18 травня.

За два тижні дедлайн «зернового коридору». Що буде, якщо рф його не продовжить?

Читати також

Крім того, росія опублікувала список вимог, які мають бути виконані для продовження угоди, укладеної минулого року для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, спричиненої накопиченням зерна в Україні.

Також генеральний секретар Конференції ООН з торгівлі та розвитку Ребека Грінспен веде переговори з високопосадовцями в москві щодо продовження зернової угоди. Вона зустрічалася 5 травня із заступником міністра закордонних справ рф сергієм вершиніним. Сторони обговорювали умови «повного виконання угоди».

Зазначимо, Анкара працює над продовженням угоди, термін дії якої закінчується 18 травня. П'ятнична зустріч була технічною, а наступного тижня відбудеться зустріч заступників міністрів.

Нагадаємо, останнім часом російська сторона майже не погоджує проведення інспекцій суден, які прямують до порту Південний, оскільки не працює аміакопровід Тольятті-Одеса.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus