Болгарія скасувала односторонню заборону на імпорт агропродукції з України

Рада міністрів Болгарії скасувала національну заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Про це стало відомо 5 травня під час робочої зустрічі міністра сільського господарства Болгарії Явора Гечева та його українського колеги Миколи Сольського, повідомила пресслужба мінсільгоспу Болгарії.

Крім того, міністерства сільського господарства Болгарії та України починають підготовку спільної декларації щодо механізмів впливу в разі виникнення ринкових потрясінь, в тому числі різких цінових змін, у двосторонній торгівлі соняшниковою олією. 

«Болгарія та Україна можуть працювати разом, щоб знайти довгострокові рішення для прискореного транзиту сільськогосподарських товарів до третіх країн і запропонувати їх Європейській Комісії», — сказав Гечев.

Він запевнив, що наразі зусилля зосереджені на розвитку логістичних систем, за допомогою яких шляхи солідарності працюватимуть і виконуватимуть функцію, для якої вони створені.

Нагадаємо, міністерство розвитку і технологій Польщі у вівторок, 2 травня, скасувало власну односторонню постанову про заборону імпорту деяких сільськогосподарських товарів із України після рішення Європейської комісії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus