Черкаська агрокомпанія першою в Україні посіяла кукурудзу системним трактором NEXAT

Агрокомпанія «Кищенці» з Черкаської області вперше в Україні посіяла кукурудзу серійним колісним системним трактором NEXAT.

Про це повідомив директор українського представництва компанії «Нексат Україна» Юрій Мрук, пише Traktorist.ua.

«Сіємо зараз кукурудзу зі швидкістю 14-17 км/год. Середній розхід пального становить 4,7 л/га. Разом з посівом вносимо одночасно гранульоване і рідке добриво. Гранульоване вносимо сошником спереду, а рідке виливаємо за прикотуючими коліщатками — ззаду. В нас є 9 кубів рідкого добрива, 9 кубів гранульованого та 3 куби зерна», — пояснив Юрій Мрук.

За його словами, посів проводять з нормою 70 тис. насінин на гектар, вже посіяно понад 700 га. Продуктивність складає приблизно 20 га за год., ціль — вийти на 400 га за добу.

Пізніше в агрокомпанії планують сіяти соняшник та сою.

«Різниці між гусеничною та колісною машиною ми не помітили ніякої. Єдине, хлопці сказали, що по дорозі на колесах набагато простіше їхати як на гусеницях — машина їде м'якіше. А в роботі обидва роботи працюють на вищому рівні — немає, наприклад, пробуксовок чи інших проблем», — додав Мрук.

Нагадаємо, перший серійний системний трактор NEXAT на колесах в Україну доставили в квітні 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus