Agritechniсa 2023: Оголошено переможців інноваційних концепцій у галузі сільськогосподарської техніки

Німецьке сільськогосподарське товариство DLG оголосило п'ятьох переможців конкурсу інновацій DLG-Agrifuture Concept Winner 2023, у рамках якого відзначаються новаторські досягнення та бачення майбутнього в галузі сільськогосподарських технологій.

Серед переможців — технологія мультикультурного рослинництва NEXAT у парі з першим у світі системним трактором NEXAT.

Про це йдеться на офіційному сайті Agritechniсa, пише Traktorist.ua.

Переможці будуть нагороджені на офіційній церемонії нагородження, яка відбудеться на виставці Agritechnica 14 листопада о 12:00 дня на стенді DLG у павільйоні 24, стенд A06.

Зазначається, що концепції-переможці були визначені шляхом онлайн-голосування відібраними національними та міжнародними експертами зі списку із 10 кандидатів. Список було складено незалежним журі, призначеним DLG — організатором агровиставки Agritechnica.

«Нагородою DLG-Agrifuture Concept Winner DLG активно підтримує перспективні ідеї, які вказують на шлях до глобального рослинництва майбутнього з тимчасовим горизонтом від 5 до 10 років. Таким чином, премія досліджує середньострокові технічні можливості та виділяє концепції із реальними шансами на реалізацію», — сказав керівник проєкту цифрового сільського господарства DLG, Міжнародного центру рослинництва DLG Флоріан Шиллер.

Список переможців премії DLG-Agrifuture Concept Winners 2023.

  • Система Dual.Volt.24M, яка базується на електрогібридній гербіцидній технології для обробки посівів без застосування неселективних гербіцидів у парі зі штанговими обприскувачами — crop.zone GmbH та John Deere.

Система Dual.Volt.24M. Фото: Agritechniсa

  • Концепція машини для прополювання, яка адаптована для агрегатування з трактором Fendt, що має електричний привід E-Vario Weeder від Fendt.

Концепція машини для прополювання, адаптованої для агрегатування з трактором Fendt. Фото: Agritechniсa

  • Інтелектуальна архітектура для гібридної сільгосптехніки, яка дозволяє об'єднувати трактори, безпілотники та роботи у єдину мережу AgTech CoPilot.

Система AgTech CoPilot. Фото: Agritechniсa

  • Технологія мультикультурного рослинництва NEXAT у парі з першим у світі системним трактором NEXAT — метод передбачає можливість вирощувати на одному полі одночасно кілька видів сільгоспкультур, причому з різними агростроками посіву та збирання врожаю.

Системний трактор NEXAT. Фото: Agritechniсa

  • Цифрова система для автоматизації та розвитку польових досліджень на фермах (базується на технології ISOBUS) ISO Farm Research від Amazone та AgDoIT GmbH i.G.

Система ISO Farm Research від Amazone та AgDoIT GmbH i.G. Фото: Agritechniсa

Раніше повідомлялося, що Україна вперше представить масштабну національну експозицію на Agritechniсa 2023, яка буде проходити 12-18 листопада у Ганновері.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus