В A.G.R. Group відмовились від кукурудзи на користь гірчиці та коріандру

Цьогоріч біла та чорна гірчиця, коріандр та горох замінять площі під кукурудзу в A.G.R. Group.

Про це пише SuperAgronom.com.

Незважаючи на складні погодні умови весни, посівну в усіх кластерах A.G.R. Group провели вчасно і в оптимальні терміни.

Усі площі, до яких компанія має доступ (частина земель холдингу на Херсонщині та Миколаївщині наразі знаходиться під окупацією або потребує розмінування), вже засіяно.

Цього року, каже Олександр Аракелян, керівник агрономічного відділу холдингу A.G.R. Group, власником якого є Місак Хідірян, в компанії прийняли рішення відмовитись від сівби кукурудзи.

Натомість площі, плановані раніше під кукурудзу, засіяли білою та чорною гірчицею, соєю та коріандром. Зокрема, під коріандр відведено 400 га, адже компанія вже має ринок збуту.

«Зараз ми більше йдемо в нішеві культури — гірчиця, жовтий горох, гречка. Частину площ залишили під паром, щоб мати змогу вчасно посіяти там озимий ріпак. Якщо раніше в пріоритеті в нас були кукурудза та соя, то зараз умови змінилися, і ми плануємо сівозміну з урахуванням цих нових умов», — каже Олександр Аракелян.

Фахівець зазначає, що в умовах високих цін на ТМЦ, зокрема добрива, в умовах невизначеності на ринку зерна та не зовсім зрозумілих експортних перспектив, потрібно змінювати підхід до сівозміни, не боятися експериментувати та впроваджувати елементи точного землеробства, які дозволяють заощаджувати на живленні.

Читайте також: Посівна 2023: що будуть сіяти аграрії і чому не всі відмовилися від кукурудзи

«Ми навчилися успішно працювати з різними культурами і на різних ґрунтах, в тому числі на пісках, які багато хто вважав би непридатними для ведення рослинництва. Тому впевнено дивимось в майбутнє і освоюємо вирощування нових культур», — підсумував Олександр Аракелян.

Нагадаємо, діапазон оцінок майбутніх площ кукурудзи дуже широкий через невизначеність щодо подальших перспектив експорту. На ринку є оцінки 3,3 млн га і нижче, а це майже в два рази менше, ніж до повномасштабного вторгнення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus