Україна планує створити спільну з країнами ЄС залізничну систему в обхід росії та білорусі

«Укрзалізниця» та Литовські залізниці домовилися про реалізацію спільного проєкту «Операційна модель FREE Rail».

Про це повідомили на сайті «Укрзалізниці».

Проєкт має на меті збільшення пропускної спроможності транспортної інфраструктури. Планується створення стійкої залізничної системи та розвиток вантажних і пасажирських перевезень по колії 1520 мм між країнами.

«Зокрема, завдяки реалізації проєкту сторони планують сформувати єдину, повністю незалежну систему експлуатації залізниці на мережі 1520 мм з точки зору технічних стандартів, ІТ систем, положень або будь-якого виду сертифікації Ради із залізничного транспорту. Також передбачається розвиток альтернативних транспортних коридорів між портами Балтійського моря та Україною, в обхід росії та білорусі, та подальше зменшення залежності від російських та білоруських транзитних вантажопотоків», — йдеться у повідомленні.

Про налагодження подальшого ефективного співробітництва у сфері залізничних перевезень представники Укрзалізниці домовилися також і з польською компанією LAUDE SMART INTERMODAL S.A. Сторони зосередяться на цифровізації транспортних процесів та розвиватку логістики між країнами.

Нагадаємо, Укрзалізниця відновила транзитні перевезення української сільгосппродукції до морських портів Польщі — Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце і Шецин.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus