Аграрний сектор України отримає інвестиції від світового лідера з управління активами

Найбільша у світі компанія з управління інвестиційними активами BlackRock планує інвестувати у розвиток українського аграрного сектору.

Про це стало відомо після зустрічі делегації BlackRock на чолі з віце-головою Філіппом Хільдебрандом із президентом України Володимиром Зеленським, пише AgroPolit.com. 

Зокрема планується створення інвестиційного фонду з відновлення економіки України (ФРУ). Мета цього проєкту — залучення приватного та державного капіталу, який дозволить реалізувати масштабні бізнес-проєкти в Україні.

«Це важливо не тільки для наших людей, для нашого суспільства, але й для бізнесу, для підприємців за кордоном. Зараз настав історичний момент, адже із самих перших днів незалежності ми не мали таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні. Ми пишаємося тим, що можемо започаткувати такий процес», — сказав Володимир Зеленський.

Компанія BlackRock Financial Market Advisory та Міністерство економіки України вже підписали угоду про співпрацю. Мінекономіки призначило консультаційну групу з фінансових ринків компанії BlackRock для надання консультативних послуг з підтримки проектування ФРУ на безоплатній основі. 

Компанія BlackRock зобов’язалася підтримувати Фонд розвитку України. За словами Зеленського, запуск даного фонду дозволить Україні пропонувати цікаві інвестпроекти у сфері сільського господарства, ІT, медицини, інфраструктури, логістики, безпеки і енергетики.

Нагадаємо, USAID АГРО пропонує українським аграріям отримати до 36,57 млн грн для модернізації об’єктів гідротехнічної меліорації.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus