Інвестувати в сільське господарство необхідно зараз, не чекаючи перемоги — Говард Баффет

В сільське господарство України необхідно інвестувати вже зараз, не чекаючи закінчення війни.

Такою думкою в інтерв'ю на Kurkul.com поділився американський меценат, голова The Howard G. Buffett Foundation Говард Баффет.

«Ну, я б не чекав Перемоги. Насправді сільське господарство є однією з тих сфер, в яку можна інвестувати зараз. Правда не у всі напрямки і не скрізь. Ви знаєте, що ми над цим працювали: будували кілька об’єктів для перевалки зерна. Один на кордоні з Румунією, інший — на кордоні з Польщею. Я думаю, що люди, з якими ми працювали, дуже віддані своїй справі. Але також думають, ніби треба почекати, поки війна закінчиться. А ми не можемо чекати», — сказав Баффет.

Меценат вважає, що інвестувати треба зараз з кількох причин. Одна з них полягає в тому, що Україні потрібні об’єкти інфраструктури. Якщо «зернова угода» і далі матиме проблеми, то Україні будуть необхідні інші шляхи для експорту зерна. Тому в обʼєкти, які полегшать переміщення зерна, можна інвестувати зараз.

Читайте також: Майкл Каппоні: Україна навчила мене, що немає нічого неможливого

«Також можна інвестувати в зрошення. Через війну ми не можемо залучити наші компанії сюди для участі в секторі іригації. І я намагаюся пояснити інвесторам, що є досить безпечні напрямки. Це не на 100%, але все одно нічого не буває на 100%. Я бачу, що опір людей більше психологічний, ніж практичний. Тому ми часто наполягаємо, але все одно важко», — додав Говард Баффет.

Нагадаємо, на початку 2023 року українські аграрії отримали чергову партію сільгосптехніки від Говарда Баффета.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus