Експерт назвав переваги рулонних пресів з високою щільністю для заготівлі соломи

Рулонний прес IMPRESS Poettinger
Рулонний прес IMPRESS Poettinger
Джерело фото: Пьотінгер Україна

Велика перевага рулонних пресів з високою щільністю — це збільшення ваги рулону без значного збільшення вимог до потужності трактора.

Про це розповів бренд-менеджер компанії «Пьотінгер Україна» Володимир Мірненко.

«Конструкція квадратних пресів складніша, вони мають вищу вартість та дорожчі в ремонті. Окрім того, утрамбувати масу в квадратний тюк потребує набагато більше енергії (потужності трактора та витрат дизелю), ніж замотати в рулон з такою самою щільністю», — наголошує експерт.

Він зазначає, що квадратні тюки дорожче пресувати, але дешевше перевозити і зберігати, рулони дешево пресувати, але їх логістика та зберігання коштує дорожче. Загальна ж собівартість заготівлі тонни соломи в обох технологій була близькою. Так було до появи на ринку рулонних пресів високої щільності трамбування. Як рулонні, вони забезпечують не високу собівартість формування рулонів, а за рахунок високої маси рулонів їх перевезення та зберігання тепер близьке до квадратних тюків. Poettinger пропонує рулонні преса IMPRESS з продуктивністю 11, 14 та 16 тонн за годину.

Читайте також: В доброго хазяїна й соломинка не пропаде, або Про заготівлю соломи на господарстві

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus