Переробка тонни кукурудзи на біоетанол збільшує прибуток у 3,5 рази

Переробка тонни кукурудзи на біоетанол збільшує прибуток у 3,5 рази, а виробництво з цієї сировини лимонної кислоти — у 8-9 разів.

Про це йдеться у матеріалі Укрінформ.

Україна має багато можливостей для виробництва біоетанолу як із кукурудзи та пшениці, так і з ріпаку. Верховна Рада готується ухвалити закон про обов’язкове додавання біоетанолу до бензинів.

«Це те, що працює в Євросоюзі. І всі, хто виїжджає до Європи, бачать на будь-якій АЗС позначку «Е5». Це означає, що вміст біоетанолу у паливі — 5%. Якщо ж позначка «Е10», як у деяких країнах, зокрема в Болгарії, то йдеться про вміст біоетанолу в бензині у 10%. Ми хочемо в Україні почати з 5%. Це безпечний показник, який гарантує паливо високої якості, що повністю зберігає усі свої властивості. І навіть дуже старі автомобілі зможуть без проблем на цьому їздити й ніхто не відчуватиме жодного негативного впливу. Після цього за декілька років зможемо зробити наступний крок  до «Е10», — розповів голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Герус.

Читайте також: Зерновий ринок починає активно цікавитися виробництвом біоетанолу — думка

Він зазначив, що такий крок надасть додаткового імпульсу для розвитку агропереробної індустрії.

Нагадаємо, в Україні планують побудувати завод з переробки пшениці на паливний етанол. Старт будівництва планується у 4-му кварталі 2023 року-початку 2024 року. Проєктуваня заводу розробляє українська компанія «АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП» на основі сучасних європейських технологій.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus