Аграрії отримують кожен третій кредит за програмою Доступні кредити 5-7-9% — ПриватБанк

Представники аграрного сектору отримують кожен третій кредит за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» саме на ведення сільськогосподарської діяльності, без урахування інших напрямків кредитування.

Про це йдеться в матеріалі на Latifundist.com «Як отримати кредит за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» під агро? Особливості, нюанси, можливості».

Уряд планує розширити державне кредитування на переробні підприємства

Читати також

За даними Мінфіну, з 23 лютого 2022 року по 1 травня 2023 року сільгоспвиробники отримали цільових пільгових кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на суму в 29,1 млрд грн. 

Насправді обсяги пільгового кредитування агроринку набагато вищі, оскільки в межах держпрограми аграрії отримують і інші кредити. Зокрема кредити, що виділяються на інвестиційні цілі, антикризові та антивоєнні кредити.

Станом на 1 травня 2023 року в держпрограмі «Доступні кредити 5-7-9%» беруть участь 45 банків. Однак левова частка підписаних кредитних договорів припадає на 10 банків — 55,8 тис. (91,9%). 

«У 2023 році ми очікуємо значний потік заявок та збільшення портфелю кредитів на проведення сільгоспдіяльності і посівної кампанії. Умови для цього у «ПриватБанку» є. У нас обслуговуються і мають рахунки близько 40% всіх агрокомпаній і фермерів. Тому ми можемо собі дозволити спеціалізацію на агробізнесі, і нам це цікаво», — зазначив член правління «ПриватБанку» з питань малого і середнього бізнесу Євген Заіграєв.

Нагадаємо, уряд продовжив надання держпідтримки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», зокрема аграріям, які отримали кредити у рамках проведення посівної кампанії у 2022 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus