Україна має вийти із зернової угоди, оскільки вона більш вигідна для росії — Крогман

Україна має вийти з зернової угоди, оскільки більше вигоди з неї має росія.

Таку думку на конференції Grain Ukraine-2023 висловив голова Ради директорів «Agromino» Петр Крогман.

«Може, це дуже смілива думка, але я гадаю, що Україна має вийти з зернової угоди. Бо у ній більше зацікавлена росія. Якщо подивитися на рух суден по Чорному морю, то більшість з них  це російські танкери, що йдуть з Новоросійська. Зараз Україна втрачає 1/3 ціни на зерно через дисконти в портах. Це як потопити кожен третій корабель зерна. росія більший вигодоотримувач з зернового коридору. Україна втрачає», — сказав Крогман.

Він додав, що також варто переосмислити шляхи солідарності, зокрема, робити фокус на транспортуванні до українських портів. Для цього потрібно просити співфінансування такої доставки, аби логістика не з’їдала всю маржу. Європа витрачає на заспокоєння своїх фермерів великі суми грошей. Є фонди, але Україна має попросити про гроші, які вирішать корінь проблеми. 

Читайте також: Короткострокове продовження зернової угоди суттєво дестабілізує ринок — думка

Нагадаємо, 19 травня стало відомо, що росія погодилася відновити вхідні інспекції в рамках «зернової угоди» до двох українських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus