Maersk може взяти участь в концесії контейнерного терміналу порту Чорноморськ

Світовий лідер з контейнерних перевезень компанія A.P. Moller Maersk A/S може взяти участь в концесії контейнерного терміналу морського торговельного порту Чорноморськ.

Про це стало відомо в ході зустрічі представників компанії A.P. Moller Maersk A/S та порту Чорноморськ, повідомляє Адміністрація морських портів України.

«У ході зустрічі іноземні колеги обговорили з портовиками перспективи розширення діяльності компанії на українському ринку, у тому числі можливості залучення данської судноплавної компанії до модернізації портової інфраструктури України, зокрема участі у концесії контейнерного терміналу морського торговельного порту Чорноморськ», — йдеться у повідомленні.

Представники компанії A.P. Moller Maersk підтвердили зацікавленість в концесії контейнерного терміналу. Вони вважають, що це сприятиме суттєвому розширенню торговельної і логістичної інфраструктури регіону зі створенням нових робочих місць, а також можливостей для зберігання продовольчих товарів і зерна.

Читайте також: Порт Чорноморськ став найефективнішим серед портів в рамках «зернової угоди»

Нагадаємо, три термінали порту Чорноморськ передадуть в концесію. Підготовку технічно-економічного обґрунтування профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів та консультантів залучає Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus