Молдова може знизити тарифи на перевезення українського зерна залізницею

Україна планує збільшити перевезення зерна молдовською залізницею до портів.

Про це стало відомо в ході онлайн зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з міністром сільського господарства та харчової промисловості Молдови Володимиром Боля, пише пресслужба Мінагро.

Читайте також: В Україні відкрили новий залізничний перехід на кордоні з Молдовою

Сторони обговорили кроки, що спрямовані на значне збільшення обсягів перевезень молдовською залізницею української аграрної продукції, в тому числі, за рахунок зниження тарифу на них. 

«Найближчими тижнями українська та молдовська залізниці мають повідомити про досягнуті домовленості, які повинні знизити тарифи на залізничні перевезення територією республіки Молдова в напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац», — повідомляє міністерство.

Такі кроки мають на меті не лише збільшити обсяг перевезень українського збіжжя, але й розвантажити румунську логістичну інфраструктуру, що особливо важливо у цьому сезоні через очікування гарного врожаю в Румунії та сусідніх країнах.

Нагадаємо, Укрзалізниця та Залізниця Молдови підписали Меморандум, який передбачає допомогу України у відбудові ділянки залізниці протяжністю 400 кілометрів в Молдові.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus