Україна вважає, що субсидії польським фермерам не відповідають правилам СОТ

Субсидії, які Польща надала своїм фермерам у відповідь на різке зростання експорту зерна з України, не відповідають правилам Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це заявив заступник міністра економіки України Тарас Качка, пише Reuters.

Польський уряд схвалив 10 млрд злотих ($2,4 млрд) допомоги польському сільському господарству на початку цього року, щоб допомогти фермерам конкурувати з надлишком зерна з України, який накопичився в Польщі та інших країнах Східної Європи.

«Ці субсидії виходять далеко за межі того, що дозволено правилами СОТ», — сказав Качка на конференції Міжнародної ради по зерну (IGC) у Лондоні.

Він додав, що це може стати джерелом торгівельних збурень у всьому світі.

Польща була однією з найсильніших прихильників Києва після вторгнення Росії в лютому 2022 року, однак питання зерна викликало напругу в польському уряді, який покладається на підтримку сільських виборців.

Читайте також: Єврокомісія пом'якшила обмеження на імпорт українського зерна та буде поступово його скасовувати

Нагадаємо, польські ЗМІ заявляють, що Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під тиском Києва гальмує виділення допомоги фермерам Євросоюзу, аргументуючи це тим, що Польща ускладнює транзит українського збіжжя.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus