Кернел інвестував в будівництво ОЕЗу $200 млн, прийом соняшнику розпочнеться вже восени

Старокостянтинівський ОЕЗ Кернел
Старокостянтинівський ОЕЗ Кернел
Джерело фото: Кернел

«Кернел» завершує будівництво одного з найпотужніших олійноекстракційних заводів Європи — Старокостянтинівського ОЕЗу. Загальна сума інвестицій, спрямованих на реалізацію цього проєкту, вже склала понад $200 млн.

Про це повідомляє пресслужба «Кернел».

Наразі актив готовий на 85%. Пусконалагоджувальні роботи виробничої лінії заплановано вже на початок наступного календарного року.

«Річна потужність заводу в Старокостянтинові — 1 млн тонн насіння соняшнику. Запуск підприємства такого масштабу сприятиме вирішенню питань з надлишками сировини в регіоні та підвищенню інтенсивності конкуренції на ринку. Наша країна отримає додаткову точку опори у вигляді створення нових робочих місць і систематичного наповнення бюджетів усіх рівнів податками», — зазначив СЕО Кернел Євген Осипов.

Технологія, реалізована на базі Старокостянтинівського ОЕЗу, передбачає виготовлення нерафінованої пресової соняшникової олії. Восени цього року елеватор розпочне приймання насіння соняшнику нового врожаю для забезпечення технологічного процесу.

Нагадаємо, будівництво Старокостянтинівського ОЕЗу розпочалося ще у квітні 2019 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus