Перевірки бізнесу та довоєннє оподаткування відновлять у серпні — депутат

Парламентарії з технічних причин не встигли в заплановані терміни розглянути в другому читанні законопроєкт щодо повернення з 1 липня 2023 довоєнної системи оподаткування. Тому нові норми почнуть діяти з 1 серпня.

Про це у коментарі Forbes розповів голова фінансового комітету ВРУ Данило Гетманцев.

Він додав, що деякі правки у законопроєкт №8401, який має скасувати пільги для бізнесу та повернути перевірки, нардепи ще можуть внести. Так, є правка, за якою чинний режим оподаткування залишиться для бізнесу у прифронтових зонах.

Читайте також: Аграрії не платимуть податки за заміновані, забруднені та окуповані землі, Президент підписав закон

Гетманцев пропонує прописати в законі критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки. За ними перевірятимуть лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада скасувала спрощену систему оподаткування для ФОП та відновила перевірки бізнесу. 12 червня стало відомо, що це рішення відтермінували.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus