НІБУЛОН проведе реформу агровиробництва та створить 4 кластери

Через вплив війни на собівартість виробництва, збільшення логістичних та інших витрат, «НІБУЛОН» перегляне технології роботи. В агрохолдингу планують провести низку реформ, яка допоможе підвищити ефективність та прибутковість напряму.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зміни торкнуться чотирьох ключових сфер, а саме: структури самого департаменту як в центральному офісі, так і на регіональному рівні, структури посівних площ, модернізації технологічних процесів виробництва (кардинальна зміна технології виробництва) та підвищення кваліфікації працівників.

Так, 12 виробничих філій «НІБУЛОНу» буде об’єднано в чотири кластери: Миколаїв, Черкаси, Центр і Кам'янець-Подільський. Процес кластерізації має на меті оптимізацію використання ресурсів, завдяки централізації частини процесів, наприклад, закупівель, зменшення адміністративного навантаження на філії.

«Крім того, оптимізація торкнеться структури посівних площ, яка після ретельного аналізу стане більш виваженою, цілісною та однорідної на рівні регіонів. Керівництво агродепартаменту має намір робити ставку на традиційні культури з урахуванням регіональної специфіки, що дозволить збільшити врожайність по підприємству в цілому», — повідомили в компанії.

Наприклад, в Миколаївській області НІБУЛОН планує вирощувати дві традиційні культури пшеницю і ріпак. В інших регіонах робитиметься акцент на кукурудзі та соняшнику. Для деяких філій, які мають унікальну експертизу з вирощування сої, розглядається можливість збільшення посівів цієї культури як альтернативи соняшнику.

Читайте також: Наші розрахунки по кукурудзі показують мінімальну дохідність. НІБУЛОН скоротив її посіви вдвічі — Олег Веселов

В компанії зазначають, що драйверами модернізації виробничих процесів слугуватимуть оновлення парку техніки та використання сучасних методів обробки ґрунту, зменшення кількості технологічних операцій, а також застосування елементів точного землеробства.

«Також компанія приділятиме особливу увагу підвищенню рівня кваліфікації працівників напряму. У планах «НІБУЛОНу» запровадження системи оцінки знань, програм розвитку та оновлення мотиваційних схем, що дозволить співробітникам збільшувати свій рівень доходу, кваліфікацію та ринкову вартість як спеціалістів», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, за підсумками маркетингового року сезону 2022/2023 «НІБУЛОН» поставив 340 тис. тонн пшениці до нужденних країн Африки — Джибуті, Ємену, Сомалі тощо. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus