Зерновий коридор: за тиждень відвантаження зменшилися на третину

З 12 по 18 червня 2023 року через морські порти Одеської області «зерновим коридором» було експортовано 438,1 тис. т агропромислової продукції. Це на 33% менше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому.

Про це повідомляє Український клуб агробізнесу (УКАБ).

«Кількість кораблів, що були завантажені за цей тиждень, становила 9 одиниць, що на 4 одиниці менше попереднього тижня. Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її. Наступного тижня очікуються ще гірші показники, тому що за минулий тиждень інспекцію на вхід пройшло лише 5 суден», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Світ недоотримав як мінімум 20 млн т агропродукції через саботаж росією зернової угоди — Кубраков

Найбільші обсяги експорту протягом 46-го тижня роботи «зернового коридору» становили:

  • кукурудза (80% експорту за цей період);
  • пшениця (7%);
  • макуха соняшникова (7%).

Агропродукцію відправили до країн Азії (Китай, Туреччина) та Європи (Іспанія, Італія, Франція).

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня 2022 року по 18 червня 2023 року вдалося експортувати 32 млн т продукції АПК.

Нагадаємо, прессекретар путіна дмитро пєсков заявив, що шансів у «зернової угоди» немає, москва не бачить підстав для її продовження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus