Вінницька область розпочала жнива

Агрофірма «Ольгопіль», що на Вінниччині, приступила до збору урожаю. Жнива стартували зі збору озимого ячменя, під який господарство заклало площу до 140 га.

Про це повідомила пресслужба підприємства.

Частина урожаю буде реалізована як товар, а сорт «Майбріт» традиційно готуватиметься як насіннєвий матеріал.

«Стартували зі збору озимого ячменя, який займав не великі площі. Але на полі працюють всі сім комбайнів, бо має пройти обкатка техніки, щоб у розпал сезону вона була готова працювати на результат. Зерно виглядає добре, очікуємо показники врожайності на рівні минулих років. Після озимого ячменя, приступимо до збору гороху, а далі ріпаку та пшениці. Під озиминою у господарстві закладений найбільший клин, та за сприятливих погодних умов оптимальний строк на проведення збиральних робіт складає 20–25 днів», — розповів головний агроном господарства Іван Діхтяр.

Автівки доставляють зерно на тік, де за вимоги його перевіряють у власній лабораторії, сушать та зберігають. Левову часту озимини, зокрема, ячменю та пшениці, готують до реалізації як насіннєвий матеріал. Для цього господарство має власний насіннєвий завод.

Читайте також: Перші обкоси озимого ячменю показали середню врожайність 2,65 т/га

Нагадаємо, у 2023 році в Україні можуть зібрати 68 млн т зернових та олійних культур, що на 5,8 млн т або на 8% менше, ніж врожай 2022 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus