В Україні податки на пальне повернулися на довоєнний рівень

З 1 липня податки на пальне повернулися на довоєнний рівень: ПДВ зросте із 7% до 20%, акциз на бензин — до 213 євро, на дизпаливо — 139,5 євро за 1000 л.

Про це йдеться в законі №7668-д, пише Економічна правда.

Акциз на зріджений газ не зміниться і становитиме 52 євро.

За словами директора консалтингової групи А-95 Сергія Куюни, на 11 грн/л зросте податкове навантаження на бензин, на 8 грн/л — на дизпаливо, на 3 грн/л — на скраплений газ. 

«Якусь частину, мінімум 2-3 грн/л, на себе заберуть мережі, але дизпаливо додасть стовідсотково 5 грн/л, бензин — 7-8 грн/л. По газу на ті самі 3 грн/л ціна і підвищиться», — зазначив Куюн. 

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що скасування податкових пільг на моторне паливо з 1 липня несуттєво позначиться на роздрібній ціні.

​​«Як це позначиться на ціні бензину  це залежатиме від співвідношення попиту і пропозиції, від цін на зовнішніх ринках. Ми зараз не можемо чітко спрогнозувати. Але я вважаю, що частину цього податку візьме на себе виробник і нафтотрейдер, тому що там досить висока маржа у них, вони дуже непогано заробляють на літрі, а частину візьме споживач. Тому, можливо, ціни зміняться, але несуттєво», — сказав Гетманцев у коментарі «Енергореформі» після засідання ТСК з питання нелегального обігу палива.

Читайте також: Найбільший автопарк бензовозів та власний термінал у Польщі: Як група компаній UPG, що оперує мережею АЗК, за рік відновила фактично зруйнований бізнес

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus